Tour de France 2026: Start in Barcelona

poster stravart laten maken

Barcelona krijgt de eer

De Tour de France 2026 zal van start gaan in Barcelona, wat een historische gebeurtenis markeert aangezien dit de eerste keer is dat de Catalaanse hoofdstad het Grand Départ mag organiseren. Deze keuze versterkt de trend van de Tour om regelmatig buitenlandse steden te kiezen voor de start, na recente starts in Kopenhagen, Bilbao en Firenze. De Tour De France van 2025 daarentegen, zal van start gaan in Rijsel.

Details van de start

Het evenement vindt plaats van 4 tot 6 juli 2026, waarbij Barcelona het decor vormt voor twee volledige etappes en de start van de derde etappe. Deze keuze benadrukt de internationale allure en diversiteit van de Tour, en biedt de renners en fans een kans om te genieten van de rijke cultuur en prachtige landschappen van Barcelona.

Historische banden

Barcelona heeft een lange geschiedenis met de Tour de France. De stad verwelkomde de Tour al eerder in 1957, 1965 en 2009. Tour-directeur Christian Prudhomme benadrukt dat Barcelona een stad is met prestige en een sterke sportieve traditie, wat het een ideale locatie maakt voor het begin van de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Conclusie

Met Barcelona als startpunt voor de Tour de France 2026 wordt niet alleen de internationale aantrekkingskracht van de Tour versterkt, maar ook de lange en rijke sportgeschiedenis van de stad gevierd. Fans kunnen zich verheugen op een spectaculaire start in een van de meest iconische steden ter wereld.

× Custom Strava posters
× Custom Strava posters