Tour De France 2021 : Terugblik en Beste Momenten

Inleiding

terugblik tour 2021

De Tour de France 2021 was een boeiende editie vol verrassingen en memorabele momenten. In dit artikel blikken we terug op de hoogtepunten, waaronder de winnaars, de verliezers en de meest gedenkwaardige momenten. Bekijk hier de top 3 van elk klassement in deze Tour.

Overzicht van de Tour

De Tour de France 2021 vond plaats van 26 juni tot 18 juli. De race bestond uit 21 etappes, inclusief vlakke etappes, bergetappes en tijdritten, met een totale afstand van 3.383 kilometer.

terugblik parcours tour 2021

Belangrijke etappes

De Tour de France 2021 had een aantal cruciale etappes die het verloop van de race hebben bepaald:

  • Etappe 5: Changé naar Laval – Een cruciale individuele tijdrit.
  • Etappe 11: Sorgues naar Malaucène – Een dubbele beklimming van de Mont Ventoux.
  • Etappe 21: Chatou naar Parijs – De traditionele finale op de Champs-Élysées.

Winnaars en verliezers

Tadej Pogačar

De Sloveense renner Tadej Pogačar van UAE Team Emirates domineerde de Tour de France 2021. Hij won zijn tweede opeenvolgende Tour de France op slechts 22-jarige leeftijd, waarmee hij zijn status als een van de beste wielrenners van zijn generatie bevestigde.

Mark Cavendish

De Britse sprinter Mark Cavendish van Deceuninck-Quick-Step maakte een sensationele comeback door vier etappes te winnen en het record van Eddy Merckx te evenaren met 34 Tour de France-etappezeges. Cavendish droeg ook de groene trui als winnaar van het puntenklassement.

Andere opvallende renners

  • Wout van Aert (Jumbo-Visma) toonde zijn veelzijdigheid door drie etappes te winnen, waaronder een tijdrit, een bergetappe en de slotetappe op de Champs-Élysées.
  • Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) verraste vriend en vijand met zijn tweede plaats in het algemeen klassement, waardoor hij een belangrijke kanshebber voor de toekomst is.

De onvergetelijke momenten

De tijdrit in Laval

Tadej Pogačar zette een indrukwekkende prestatie neer in de tijdrit van etappe 5. Hij won de etappe en kwam hierdoor dichter bij Van der Poel in het algemeen klassement. De Nederlander zou het einde van de Tour 2021 niet halen door een opgave.

De Mont Ventoux

Etappe 11 was bijzonder spectaculair met een dubbele beklimming van de legendarische Mont Ventoux. Wout van Aert won de etappe, terwijl Tadej Pogačar zijn leiderspositie in het klassement behield.

De Champs-Élysées

De slotetappe op de Champs-Élysées was een koninklijke sprint waarbij Wout van Aert de overwinning pakte en Mark Cavendish nipt versloeg. Het was een waardige afsluiting van een opwindende Tour de France.

De rol van de ploegen

UAE Team Emirates en Deceuninck-Quick-Step

UAE Team Emirates had een zeer succesvolle Tour met Tadej Pogačar als eindwinnaar. Deceuninck-Quick-Step speelde ook een belangrijke rol met Mark Cavendish die de groene trui won en vier etappezeges behaalde.

Conclusie

De Tour de France 2021 was een spannende en gedenkwaardige editie met Tadej Pogačar die zijn tweede opeenvolgende overwinning behaalde en Mark Cavendish die het etappewinstrecord evenaarde. Met opvallende prestaties van renners als Wout van Aert en Jonas Vingegaard, was dit een Tour om niet snel te vergeten.

Wie won de Tour de France 2021?

Tadej Pogačar won de Tour de France 2021.

2. Hoeveel etappes won Mark Cavendish tijdens de Tour de France 2021?

Mark Cavendish won vier etappes.

3. Wie was de winnaar van de groene trui in de Tour de France 2021?

Mark Cavendish won de groene trui.