Een terugblik op tour de france 2018

Tour De France 2018: Terugblik en Beste Momenten

Een terugblik op tour de france 2018

Inleiding

De Tour de France 2018 was een spannende editie met veel actie en drama, waarbij de deelnemers door verschillende uitdagende etappes moesten navigeren. In dit artikel kijken we terug op de hoogtepunten van de Tour de France 2018, met inbegrip van de winnaars, verliezers en meest gedenkwaardige momenten.

Overzicht van de Tour

De Tour de France 2018 vond plaats van 7 tot 29 juli en bestond uit 21 etappes met een totale afstand van 3.351 kilometer. De route omvatte zowel vlakke als bergachtige etappes, met acht aankomsten bergop, een individuele tijdrit en een ploegentijdrit.

terugblik tour 2018 : het parcours

Belangrijke etappes

Enkele van de meest bepalende etappes van de Tour de France 2018 waren onder andere:

  • Etappe 9: Arras Citadelle naar Roubaix – Een zware etappe met kasseistroken die voor chaos en valpartijen zorgden.
  • Etappe 12: Bourg-Saint-Maurice Les Arcs naar Alpe d’Huez – Een klassieke bergetappe met de beklimming van de iconische Alpe d’Huez.
  • Etappe 17: Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan – Een korte maar intense etappe in de Pyreneeën met veel hoogtemeters.

Winnaars en verliezers

Geraint Thomas

De Britse wielrenner Geraint Thomas (Team Sky) won de Tour de France 2018 op indrukwekkende wijzeen werd daarmee de eerste Welshman ooit die de Tour op zijn naam schreef. Thomas toonde zijn kracht en ervaring in zowel de bergen als in de tijdritten, en veroverde de gele trui in etappe 11, die hij niet meer afstond.

Tom Dumoulin

De Nederlandse renner Tom Dumoulin (Team Sunweb) eindigde op de tweede plaats in het algemeen klassement en was een van de meest consistente renners tijdens de Tour. Dumoulin won de individuele tijdrit in etappe 20 en toonde zijn klasse in de bergen. Hij was ook de titelverdediger van de Giro d’Italia 2017.

Andere opvallende renners

  • Peter Sagan (BORA-hansgrohe) won voor de zesde keer de groene trui als winnaar van het puntenklassement.
  • Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) veroverde de bolletjestrui als winnaar van het bergklassement.
  • Chris Froome (Team Sky) eindigde als derde in het algemeen klassement, na de Tour te hebben gewonnen in 2013, 2015, 2016 en 2017.

De onvergetelijke momenten

De kasseienrit

Etappe 9 naar Roubaix was een van de meest opwindende etappes van de Tour, met kasseistroken die het peloton op de proef stelden. Renners moesten niet alleen omgaan met de moeilijke ondergrond, maar ook met valpartijen en materiaalpech.

Alpe d’Huez

Etappe 12 met de finish op de legendarische Alpe d’Huez was een waar spektakel. Geraint Thomas won de etappe en verstevigde daarmee zijn positie in het algemeen klassement.

De Pyreneeën

De etappes in de Pyreneeën waren cruciaal voor het klassement. Etappe 17 was bijzonder spannend, met een korte maar zware route van slechts 65 kilometer. Hier wist Nairo Quintana (Movistar) te zegevieren, terwijl Geraint Thomas zijn leiderspositie behield.

De rol van de ploegen

Team Sky en Team Sunweb

Team Sky domineerde de Tour de France 2018 met Geraint Thomas als eindwinnaar en Chris Froome op de derde plaats. Team Sunweb speelde ook een belangrijke rol met Tom Dumoulin als runner-up en sterke prestaties in de ploegentijdrit.

Conclusie

De Tour de France 2018 bood volop spanning en drama, met Geraint Thomas als verdiende winnaar. Met opvallende prestaties van Tom Dumoulin, Peter Sagan en Julian Alaphilippe was dit een editie om niet snel te vergeten.

Wie won de Tour de France 2018?

Geraint Thomas won de Tour de France 2018.

Welke ploeg was het meest succesvol tijdens de Tour de France 2018?

Team Sky was het meest succesvol, met Geraint Thomas als eindwinnaar en Chris Froome op de derde plaats.

Wie won de groene en bolletjestrui in de Tour de France 2018?

Peter Sagan won de groene trui, terwijl Julian Alaphilippe de bolletjestrui won.