Tour de France gids 2023

De Complete Gids voor de Tour de France 2023

Tour de France gids 2023
poster stravart laten maken

Binnen 5 dagen begint het mooiste sportevenement van het jaar weer. Er is zeer veel informatie te vinden op het internet, wij bundelden alle correcte informatie in dit artikel samen.Hier vindt u dus alles wat u moet weten over het parcours, de etappes, de deelnemers en de geschiedenis van de Tour 2023.

Overzicht

De Tour de France 2023, de 110e editie van deze legendarische rittenkoers, zal plaatsvinden van 1 juli tot 23 juli. Het evenement begint dit jaar in Bilbao, Spanje, en eindigt zoals gewoonlijk met een massasprint in Parijs.

Etappeoverzicht

De Tour de France 2023 bestaat uit 21 etappes, die variëren van vlakke tot bergachtige ritten, met een totale afstand van meer dan 3.600 kilometer. Hieronder vindt u een overzicht van de etappes, inclusief de afstand, het aantal hoogtemeters en het type etappe voor elke rit.

Hier kunt u een volledig overzicht van de etappes vinden.

Belangrijke Etappes

Het kan moeilijk zijn om gedetailleerde informatie terug te vinden over bergetappes. Informatie die ons veronderscheid van andere verslaggevers?

  • Gedetailleerde afbeelding steiginspercentages per kilometer van de belangrijkste beklimmingen
  • Aantal kilometers te gaan tot de finish vanaf de voet en niet van op de top.
  • Korte historie en beelden (in sommige gevallen).

De eerste twee etappes zijn heuvelachtig, wat kansen biedt voor punchers om de gele trui te veroveren. De eerste bergetappe vindt plaats op de vijfde dag, waar de renners door de Franse kant van de Pyreneeën rijden. Ook rit 6 is een bergrit door dit hooggebergte.

Rit 9 start in de woonplaats van Raymond Poulidor en biedt een kans voor Mathieu Van der Poel om zijn grootvader te eren. Ritten 13, 14 en 15 zullen cruciaal zijn, waarbij de renners meer dan 10.000 hoogtemeters maken. Na de rustdag volgen er nog 3 zeer belangrijke ritten: een klimtijdrit (rit 16), de koninginnenrit van deze Tour 2023 (rit 17) en de laatste bergetappe.

Hier kunt u meer individuele informatie over de etappes vinden.

Deelnemers

Een complete deelnemerslijst voor de Tour de France 2023 kan hier worden gevonden.

Klassementen

Het klassement na elke rit kan worden gevonden op deze pagina.

Geschiedenis van de Tour de France

De Tour de France, die voor het eerst werd gehouden in 1903, is een van de meest prestigieuze evenementen in de wielersport. Meer informatie over de geschiedenis van de Tour de France en zijn historische momenten kan hier worden gevonden.

Nieuwsartikels

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwsartikels over de Tour de France 2023 hier.


We hopen dat deze gids u zal helpen om de Tour de France 2023 volledig te begrijpen en ervan te genieten. Als u nog andere vragen heeft, aarzel dan niet om ze te stellen.

Geniet van de race!

× Custom Strava posters
× Custom Strava posters