kanshebbers gele trui tour 2024

Topfavorieten voor de Gele Trui in de Tour de France 2024

kanshebbers gele trui tour 2024
poster stravart laten maken

De Tour de France van 2024 zal een atypische ronde worden. Niet alleen is het parcours anders dan normaal, met een aankomst in Nice in plaats van Parijs (door de Olympische Spelen). Ook de renners die meedoen verschijnen beter of minder goed dan anders aan de start. Tijdens een zware val in de ronde van het Baskenland. Zowel Evenepoel, Roglic als Vingegaard vielen hier en hielden er een blessure aan over. Hieronder een overzicht van de topfavorieten voor de gele trui, gebaseerd op hun prestaties en huidige vorm in het seizoen 2024.

Kans op winst (aantal sterren)

RennerTeamSterren
Tadej PogačarUAE Team Emirates★★★★★
Jonas VingegaardVisma-Lease a Bike★★★★☆
Remco EvenepoelSoudal-Quick Step★★★★☆
Primož RogličBORA-hansgrohe★★★★☆
Egan BernalIneos Grenadiers★★★☆☆

1. Tadej Pogačar (★★★★★)

kanshebber op gele trui pogacar

Tadej Pogačar is wederom een topfavoriet voor de Tour de France 2024. Na zijn overwinningen in 2020 en 2021 heeft hij bewezen een van de beste renners van zijn generatie te zijn. Dit jaar heeft Pogačar de Giro d’Italia gewonnen, waarmee hij opnieuw zijn veelzijdigheid en klasse toont. Zijn voorbereiding voor de Tour is zorgvuldig gepland, waarbij hij rustperiodes afwisselt met intensieve trainingsblokken. Hij is ook één van de topfavorieten die geen blessure vooraf kreeg, waardoor hij net dat sterretje meer krijgt van ons.

2. Jonas Vingegaard (★★★★☆)

Jonas Vingegaard, winnaar van de Tour de France in 2022 en 2023, blijft een sterke kanshebber voor 2024. Ondanks een blessure eerder dit jaar tijdens de Ronde van het Baskenland, heeft Vingegaard zich hersteld. Het is dus nog steeds onduidelijk in welke vorm Vingegaard aan de start zal komen. Zijn kennis en ervaring maken hem tot een geduchte concurrent.

3. Remco Evenepoel (★★★★☆)

Remco Evenepoel, de jonge Belgische ster, maakt dit jaar zijn debuut in de Tour de France. Na zijn overwinning in de Vuelta a España in 2022 heeft Remco geen grote rittenkoers meer gewonnen. Dit jaar deed hij reeds mee aan enkele kleinere rittenkoersen zoals de dauphiné (7e plaats) en Parijs-Nice (2e plaats). Het ziet er dus naar uit dat Remco nog niet is hersteld op vlak van klimmen sinds zijn val. De Tour van 2024 hebben ook net iets te weinig tijdrit kilometers voor hem. Evenepoel’s veelzijdigheid en vermogen om zowel te klimmen als tijdrijden, maken hem toch tot een serieuze kanshebber.

4. Primož Roglič (★★★★☆)

Primož Roglič, een van de meest consistente grote Tour-renners van de afgelopen jaren. Hij heeft zijn zinnen gezet op succes in de Tour de France en zijn recente prestaties laten zien dat hij in topvorm verkeert (won de Dauphiné met gemak). Roglič zal zijn ervaring en strategische inzicht gebruiken om opnieuw een podiumplaats te behalen.

5. Egan Bernal (★★★☆☆)

Egan Bernal, de winnaar van de Tour de France in 2019, heeft een uitdagende periode achter de rug met blessures. Dit jaar heeft hij echter tekenen van herstel getoond en zal hij proberen zijn vroegere vorm terug te vinden. Als Bernal in staat is om zijn niveau van weleer te bereiken, kan hij een belangrijke rol spelen in de strijd om de gele trui.


Veelbelovende Outsiders

Naast de topfavorieten zijn er altijd een paar outsiders die voor verrassingen kunnen zorgen. Denk aan renners zoals Richard Carapaz, Simon Yates, en Jai Hindley. Zij hebben de kwaliteiten om boven zichzelf uit te stijgen en een gooi te doen naar het podium.

De Tour de France 2024 zal ongetwijfeld een spannend en competitief evenement worden, waarbij deze topfavorieten elkaar uitdagen op de wegen van Frankrijk. Fans kunnen zich verheugen op een spektakelstuk van wielrennen op het hoogste niveau. U kan de volledige Ronde van Frankrijk live volgen op deze pagina.

× Custom Strava posters
× Custom Strava posters