Sprinters in de Tour de France 2024: Topkandidaten voor Groene trui

De Tour de France 2024 belooft weer een spectaculair evenement te worden met een mix van uitdagende bergen, tijdritten en adembenemende sprints. Sprinters zijn altijd een belangrijke factor in de Tour, omdat zij voor de spanning zorgen in de vlakke etappes. Dit jaar zijn er verschillende topkandidaten die strijden voor de overwinning in de massasprints. Hieronder een overzicht van de meest prominente sprinters die deelnemen aan de Tour de France 2024. Bekijk ook zeker onze artikels over de favorieten voor de gele, witte en bolletjestrui.

1. Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck)

Jasper Philipsen, afkomstig uit België, is een van de meest opwindende sprinters van het moment. Met zijn explosieve snelheid en scherpe sprintinstinct heeft hij al meerdere overwinningen behaald in de afgelopen jaren. Philipsen heeft bewezen dat hij kan concurreren met de beste sprinters ter wereld en zal zeker een belangrijke rol spelen in de sprintetappes van de Tour de France 2024. Vorig jaar won hij 4 massasprints en de groene trui.

2. Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla)

De Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen is een gevestigde naam in de sprintwereld. Met zijn krachtige sprint en jarenlange ervaring in grote rondes, is Groenewegen altijd een gevaarlijke klant in de laatste meters van een race. Hij heeft al meerdere Tour-etappezeges op zijn naam staan en is vastberaden om zijn palmares verder uit te breiden in 2024. Vorig jaar werd hij 1 keer tweede en derde op de Champ-Elysees achter Jordi Meeus en Jasper Philipsen.

3. Arnaud De Lie (Lotto Dstny)

Arnaud De Lie, de jonge Belgische sprinter, heeft snel naam gemaakt in het professionele peloton. Hoewel hij nog relatief nieuw is op het hoogste niveau, heeft hij al indruk gemaakt met zijn snelheid en vechtlust. De Lie wordt gezien als een van de opkomende talenten en kan in de Tour de France 2024 voor verrassingen zorgen. Het is zijn eerste deelname aan de Tour.

4. Alexander Kristoff (Uno-X Mobility)

De ervaren Noorse sprinter Alexander Kristoff is al jaren een vaste waarde in het professionele wielrennen. Kristoff staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en kracht, vooral in zwaardere sprintetappes waar de vermoeidheid een grote rol speelt. Hij heeft een indrukwekkende erelijst, inclusief meerdere etappeoverwinningen in de Tour de France, en blijft een serieuze kandidaat voor de sprintzeges. Met zijn 37 jaar is hij een van de oudste renners in het peloton in Frankrijk.

5. Phil Bauhaus (Bahrain – Victorious)

Phil Bauhaus uit Duitsland is een sprinter die zich steeds meer in de kijker rijdt. Met zijn indrukwekkende snelheid en slimme positionering heeft hij al meerdere overwinningen behaald in verschillende koersen. Bauhaus zal in de Tour de France 2024 zeker een van de renners zijn om in de gaten te houden in de vlakke etappes. Dit jaar won hij reeds een rit in de Tirreno Adriatico voor paarse trui Jonathan Milan.

6. Mads Pedersen (Lidl – Trek)

De Deense sprinter Mads Pedersen is niet alleen snel, maar ook uiterst veelzijdig. Pedersen, die ook wereldkampioen is geweest, kan zowel in klassieke wedstrijden als in massasprints excelleren. Zijn kracht en vermogen om zich te handhaven in lastige omstandigheden maken hem tot een gevaarlijke concurrent in elke sprint. De huidige winnaar van Gent-Wevelgem won vorig jaar een rit in de Tour.

7. Fabio Jakobsen (Team dsm-firmenich PostNL)

Fabio Jakobsen, een van de meest veelbelovende sprinters van Nederland, heeft een opmerkelijke comeback gemaakt na een ernstige valpartij in 2020. Jakobsen heeft sindsdien bewezen dat hij weer op het hoogste niveau kan presteren met meerdere overwinningen. Zijn doorzettingsvermogen en pure snelheid maken hem tot een topfavoriet in de sprintetappes van de Tour. Dit jaar won hij nog maar een rit in de ronde van Turkije.

8. Bryan Coquard (Cofidis)

De Franse sprinter Bryan Coquard is al jaren een vaste waarde in het peloton. Coquard heeft een uitstekende snelheid en een sterk tactisch inzicht, wat hem vaak in staat stelt om goed gepositioneerd te zijn voor de sprint. Het lijkt eerder een man voor de top 5 in een massasprint. Onlangs won hij wel een sprint in de ronde van Zwitserland. Hij is nog op zoek naar zijn eerste Tour-etappezege.

9. Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale Team)

Sam Bennett uit Ierland is een succesvolle sprinter. Zijn hoogdagen had hij onder Patrick Lefevere in het Quick Step team. Toen won hij ook zijn enige rit in de ronde van Frankrijk. Met zijn krachtige acceleratie en scherpte in de laatste meters heeft hij al meerdere etappezeges in grote rondes behaald. Bennett is vastberaden om in 2024 opnieuw toe te slaan in de Tour de France en zijn sprinterscapaciteiten te tonen.

Conclusie

De Tour de France 2024 belooft een spannende strijd te worden tussen de beste sprinters ter wereld. Met renners als Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, kunnen we uitkijken naar spectaculaire sprints en fotofinishes. Elk van deze sprinters heeft de potentie om de etappezeges op te eisen en een stempel te drukken op de Tour. Het zal interessant zijn om te zien wie er uiteindelijk met de meeste overwinningen vandoor gaat. U kan de volledige Ronde van Frankrijk live volgen op deze pagina.

× Custom Strava posters
× Custom Strava posters