Tour de france 24 parcours voorlaatste rit

Preview van het parcours van de Tour de France 2024

Tour de france 24 parcours voorlaatste rit

ASO heeft enkele maanden geleden reeds de eerste 3 ritten bekend gemaakt van de TDF ’24. De eerste etappe (die werd bekend gemaakt) van de Tour de France is meteen een uitdagende rit door de Apennijnen, de tweede etappe is geschikt voor renners met een explosieve punch en op dag 3 krijgen de sprinters eindelijk hun kans. Vandaag gaf ASO weer meer informatie vrij over de ronde van frankrijk 2024.

Géén aankomst in Parijs sinds 1905

Voor het eerst in meer dan 100 jaar zal het circus van de tour de france niet meer eindigen in Parijs. De hoofdreden hiervoor is dat in het jaar 2024 ook een ander groot sportevenement(de olympische spelen) doorgaat in Parijs. Dit wil zeggen dat de spurters geen kans zullen maken op een overwinning op de laatste dag van de tour.

Rit 20 : Dé koninginnenrit van de tdf 24

Wie dit jaar naar Parijs-Nice heeft gekeken zal de namen ongetwijfeld herkennen. De voorlaatste etappe (4.400 hoogtemeters) met onder andere de Col de Turini en een aankomst bergop op de Col de la Couillole. Op die slotklim behaalde Pogacar afgelopen zaterdag nog de overwinning voor Gaudu en Vingegaard.

Preview van het parcours van de Tour de France 2024

Rit 21 : Géén sprintersrit of bergrit, wel een tijdrit

Ook hier zullen bergen vanuit Parijs-Nice terugkomen. De slottijdrit is 35 kilometer lang. Deze zal starten in Monaco en eidigen in Nice. Op de laatste dag zal er nog veel kunnen veranderen door het parcours. Een slechte dag kan een drama zijn voor de leider op dat moment. Denk maar aan Roglic in de tour van 2020. De renners zullen de beklimmingen van La Turbie en de Col d’Èze trotseren.

Parcours laatste rit tdf 24

Conclusie

De Ronde van Frankrijk in 2024 belooft een waar spectacel te worden. Hoewel het voor sommigen een aderlating zal zijn dat tradities van meer dan 100 jaar worden verbroken, zal de frisse wind zorgen voor veel spanning. Het jaar nadien zullen we waarschijnlijk terug een traditionele tour zien. Wij kijken er al vast naar uit. Het parcours van de tour van 2023 kan u vinden op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Zal de Tour de France ’24 eindigen in Parijs?

Neen, de tour zal voor het eerst in meer dan 100 jaar niet eindigen op de Champs elysees. De hoofdreden hiervoor is dat de olympische spelen samenvallen met de ronde van frankrijk. De ASO heeft ervoor gekozen om te eindigen in Nice.

Zal de laatste rit van de Tour de France ’24 eindigen op een massaspurt?

Neen, de tour zal uitzonderlijk met een tijdrit afsluiten en niet in Parijs. Dit komt omdat de tour in 2024 samenvalt met de Olympische Spelen. Deze gaan ook door in Parijs.

Wat is de zwaarste rit van de Tour de France?

Er zijn verschillende zware ritten tijdens deze ronde van Frankrijk. De koninginnenrit zal op de voorlaatste dag plaatsvinden. De renners moeten tijdens deze etappe over 4 bergen met aankomst bergop op een col van 16km.