tour de france podcasts

Overzicht podcasts Tour de France

tour de france podcasts

Inleiding

De Tour de France is dé belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. Voor liefhebbers van de wielersport is het volgen van de Tour de France een spannende en boeiende ervaring. Naast het kijken naar live-uitzending op televisie en programma’s, zijn er ook tal van podcasts beschikbaar. Deze bieden diepgaande analyses, interviews met renners en interessante discussies over de ronde van Frankrijk aan. In dit artikel geven we een overzicht van enkele van de beste Nederlandse en Belgische podcasts over de Tour de France.

Nederlandse podcasts

In het wiel

In het wiel is een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.

De Proloog

De Proloog is een dagelijks opwarmer voor Radio Tour de France. Presentatie Patrick Lodiers en Roelof de Vries

Kop over kop

In Kop over Kop bespreekt host Sander Valentijn wekelijks alle ins en outs van het wielrennen met de mensen die bijna iedere minuut van elke professionele wielerwedstrijd kijken: de Eurosport commentatoren Bobbie Traksel, Jeroen Vanbelleghem en Jan Hermsen.

De Rode Lantaarn

De Rode Lantaarn is een populaire podcast die wordt gepresenteerd door Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink. Deze podcast biedt een humoristische kijk op de Tour de France en behandelt verschillende aspecten van de wedstrijd, waaronder de etappes, renners en opvallende gebeurtenissen.

Belgische podcasts

Kopman

Kopman is de podcast over de Sporza Wielermanager in samenwerking met de wielerproffen van De Lead-out.

Play Sports

De vals plat podcast is te zien op Youtube en in deze podcast nemen ze een vooruitblik op de Tour. Ze bekijken samen met bekende (ex) wielrenners over de ronde van Frankrijk.

De koers is van ons

De Koers is van Ons is een Belgische podcast van het Nieuwsblad. De wielerpodcast van het Nieuwsblad heeft Michaël Van Damme als host en ontvangt journalisten en prominente stemmen uit de wielerwereld.

Wuyts & De Vlaeminck

Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck fileren elke maandag de wieleractualiteit in de HLN-podcast Wuyts & Vlaeminck, de scherpste podcast van de koers. Favorieten worden gewogen, ploegtactieken kritisch bekeken en het parcours geanalyseerd. Michel en Stijn vertellen je alles wat écht leeft in het peloton.

Sporza Koers

De sporza koers podcast bespreekt belangrijke gebeurtenissen in de koers.

Conclusie

Het volgen van podcasts over de Tour de France is een geweldige manier om dieper inzicht te krijgen in de wedstrijd en de wielersport in het algemeen. Zowel Nederlandse als Belgische podcasts bieden uitstekende analyses, interviews en discussies over de Tour de France. Of je nu op zoek bent naar humoristische commentaren, persoonlijke ervaringen van voormalige profrenners of diepgaande analyses van de etappes, er is een podcast die aan jouw behoeften voldoet.