top 5 meest impressionante overwinningen tour

Top 5 meest opmerkelijke overwinningen uit de Tour de France: Een terugblik op legendarische momenten op de fiets

top 5 meest impressionante overwinningen tour

De Tour de France is de meest prestigieuze wielerwedstrijd ter wereld en trekt elk jaar duizenden fans naar de wegen van Frankrijk om de atleten aan te moedigen. Sinds de oprichting in 1903 heeft de Tour de France enkele van de meest opmerkelijke en legendarische momenten in de sportgeschiedenis voortgebracht. Nu de tour van 2023 bijna start, vonden we dat het tijd om de meest opmerkelijke overwinningen in de geschiedenis van de Tour de France op te frissen.

  1. Eddy Merckx – 1969

Eddy Merckx is de grootste wielrenner aller tijden en zijn overwinning in de Tour de France van 1969 is een van zijn meest indrukwekkende prestaties. Merckx won niet alleen de algemene klassement, maar hij won ook de bergklassement, het puntenklassement en de jongerenwedstrijd.

Young kid with a cap of world champion Eddy Merckx
  1. Lance Armstrong – 1999

Lance Armstrong won in totaal zeven keer de Tour de France, maar zijn eerste overwinning in 1999 was de meest opmerkelijke. Hij overleefde teelbalkanker en keerde terug naar de sport om een van de grootste atletische prestaties aller tijden te bereiken. Zijn overwinning in 1999 was het begin van een ongelooflijke reeks van Tour de France-titels.

  1. Greg LeMond – 1989

In 1989 stond Greg LeMond zes seconden achter Laurent Fignon in het algemeen klassement voor de laatste etappe van de Tour de France. LeMond reed met een speciale aerodynamische helm die de overwinning mogelijk maakte. Hij wist Fignon in de laatste kilometer in te halen en won de Tour de France met slechts acht seconden.

  1. Bernard Hinault – 1985

Bernard Hinault won vijf keer de Tour de France, maar zijn overwinning in 1985 was zijn meest indrukwekkende. Hinault won de Tour de France ondanks het rijden met een gebroken neus en na een valpartij in de Pyreneeën die leidde tot een grote wond op zijn knie.

  1. Fausto Coppi – 1952

Fausto Coppi, ook wel de “Kampioen van de Kampioenen” genoemd, won de Tour de France in 1952. Hij won niet alleen het algemeen klassement, maar won ook zes van de acht etappes van de Tour de France van dat jaar. Coppi was een legendarische wielrenner en zijn prestaties in 1952 worden nog steeds gevierd.

De bovenstaande overwinningen zijn slechts enkele van de vele legendarische momenten in de geschiedenis van de Tour de France. Elk jaar worden nieuwe verhalen geschreven en nieuwe kampioenen gekroond. Voor meer informatie over Tour de France winnaars kunt u een bezoek brengen aan de Tourwinnaars pagina.