Tour de France : Unchained

Netflix serie Tour De France Unchained: Laatste nieuws en updates

Tour de France : Unchained

De Tour de France is een van de meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld en trekt elk jaar duizenden fans van over de hele wereld aan. De 110e editie van de Tour de France is nog niet eens begonnen, maar er is al een grote buzz rondom de Tour de France Netflix documentaire van 2023. Wat kunnen we verwachten van deze documentaire? In dit artikel bespreken we alles wat we tot nu toe weten over de Tour de France Netflix documentaire van 2023.

Tour De France : in het hart van het peleton

Naam en releasedatum van de Netflix documentaire over de Tour

Update 26 april 2023 : Netflix heeft zonet extra informatie gegeven over hun nieuwe sportdocumentaire. Tour de France : Unchained (=naam van de serie) zal vanaf 8 juni 2023 te zien zijn op Netflix. Bekijk hieronder de nieuwste trailer van de Tourserie. Je ziet hier onder andere beelden van groene trui Wout Van Aert en gele truiwinnaar Jonas Vingegaard.

Wat is de Tour de France Netflix documentaire van 2023?

De Tour de France Netflix documentaire van 2023 is een aankomende documentaire over de Tour de France van dat jaar. De release date voor deze serie zal ergens in juni 2023 zijn voor het grote publiek. Een specifiekere datum hebben we op dit moment nog niet gekregen. 

De producer van de Tour de France serie is wel al bekend : Quadbox. Dit is een samenwerking tussen Quad and Box to Box Films. Box to Box Films is het bedrijf dat bekend is van sportseries zoals Formula1: Drive to survive. Het is dus een team dat al ervaring heeft met het maken van goede en interessante sportseries.

Zelf zei Le Bourbouach al wel dat beide series niet te vergelijken zullen zijn met elkaar. Zo is de serie over formule 1 een kampioenschap dat race per race volgt. De tour de france is een veel hectischere sport op kortere tijd. Omwille van deze reden zal de serie over de tour wel degelijk zijn eigen format krijgen.

Waarom een Tour de France Netflix documentaire?

Laatste informatie over tour de france : in het hart van het peleton

De Tour de France is een iconisch sportevenement met een enorme internationale aanhang. Het is een evenement dat veel meer omvat dan zomaar alleen fietsen. De Tour de France heeft een rijke geschiedenis en heeft de afgelopen jaren veel opmerkelijke momenten opgeleverd. Het is daarom niet verwonderlijk dat er vraag is naar een documentaire die al deze elementen vastlegt.

Daarnaast heeft Netflix de afgelopen jaren veel succes gehad met het uitbrengen van documentaires over sportevenementen. Denk bijvoorbeeld aan “Formula 1: Drive to Survive”, “Cheer” en “The Last Dance”. Het is daarom logisch dat Netflix zijn pijlen zou richten op de Tour de France.

Is de Tour de france netflix serie positief voor de sport ?  Voor het wielrennen zelf, een sport met veel die-hard fans, kan dit zeer positief zijn. Tour de France : unchained kan ervoor zorgen dat de sport meer mainstream wordt. De reden hiervoor is dat wielrennen toch een sport is waar veel tactiek en techniek bij te kijken komt. Als dit met spectaculaire beelden op een makkelijke manier wordt uitgelegd, kan dit voor een aanzuigeffect zorgen zoals bij Drive to survive. 

Wat kunnen we verwachten van Tour de France unchained?

Hoewel er nog weinig bekend is over de Tour de France Netflix documentaire van 2023, zijn er wel een aantal dingen die we kunnen verwachten. Hieronder bespreken we een aantal van deze verwachtingen. Ook is er reeds een sneak peak trailer vrijgegeven door Bikeradar op twitter. Bekijk de trailer hieronder :

Trailer van de netflix Tour de France serie (tour de france : in the heart of the peleton).

Achter de schermen beelden

Een van de dingen waar fans waarschijnlijk het meest naar uitkijken, zijn de achter de schermen beelden van de Tour de France. De Tour de France is een circus dat veel meer omvat dan alleen de races zelf. Er zijn talloze mensen betrokken bij de organisatie en de dagelijkse gang van zaken. Het is interessant om te zien hoe deze mensen werken en hoe ze bijdragen aan het succes van het evenement.

Interviews met renners en stafleden

Een ander element dat we kunnen verwachten, zijn interviews met renners en stafleden. De Tour de France is een van de grootste uitdagingen in de professionele wielersport en het is interessant om te horen wat er allemaal bij komt kijken. We kunnen interviews verwachten met renners die strijden om de gele trui, maar ook met renners die meedoen aan de Tour om hun teamgenoten te ondersteunen. Daarnaast kunnen we ook interviews verwachten met de stafleden die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Beelden in actie van de tour 2022

Er zullen verder ook nog beelden van de tour de France 2022 worden weergegeven. De toyr waarin er zoveel gebeurde. De groene trui voor Van Aert, onverwachte gele trui voor Vingegaard, masterclass van Jumbo Visma en nog veel meer.

Welke teams doen mee aan Tour de France serie?

  • AG2R Citroën Team
  • Alpecin-Fenix
  • Bora-Hansgrohe
  • EF Education-EasyPost
  • Groupama-FDJ Cycling Team
  • Ineos Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma
  • Team Quick-Step Alpha Vinyl

Alle deelnemende teams kregen een bedrag van 50000 euro om mee te doen aan deze serie. Patrick Lefevre zei eerder in Het Nieuwsblad dat dit een zeer klein bedrag is, maar dat de koers zich niet kan permitteren om hier nee tegen te zeggen. Het zou immers veel ogen en met gevolg nieuwe sponsors kunnen brengen. In de wandelgangen wordt gezegd dat het lage bedrag dat de ploegen krijgen de reden zou zijn waarom het team van topfavoriet Tadej Pogacar niet meedeed.

Conclusie

Tour de France unchained zal ongetwijfeld een spectacelstukje worden. Dit voor zowel beginnende wielerfans als doorwinterde fietsliefhebbers. Hou zeker onze blog in het oog voor het laatste nieuws van over deze serie en de ronde van Frankrijk!

Vanaf wanneer zal Tour De France : unchained te zien zijn op Netflix.

De release datum van de nieuwe Netflix serie zal 8 juni 2023 zijn. Om de serie te zien, zal je dus een Netflix account moeten hebben.

Welke teams zullen deelnemen aan Tour De France : Unchained?

Er zijn in totaal 8 teams die deelnemen aan de Netflix serie. Deze teams zijn : AG2R Citroën Team, Alpecin-Fenix , Bora-Hansgrohe, EF Education-EasyPost
, Groupama-FDJ Cycling, TeamIneos, GrenadiersTeam, Jumbo-VismaTeam, Quick-Step Alpha Vinyl

Waarom neemt het team van Pogacar niet deel aan Tour De France : Unchained

Er zijn vele mogelijke redenen die hierin kunnen meespelen, zoals belangrijke informatie verbergen. Een andere mogelijke reden zou kunnen zijn dat het team het bedrag van 50.000 euro te weinig vond om deel te nemen.